Tomtemor är fru till Tomtefar


Betyg:
pascen.se


 
Titeln kan ge intryck av en julig musikal men eftersom den handlar om tiden innan Tomten och julen fanns så är det inte någon julig inramning. Här är det Katrin (Ida Beimo) och hennes vänner (Ida Löfholm, Jessie Lewis Skoglund och Stina Gunnarsson) i föreningen Nystana som förverkligar Katrins dröm om att alla leksaker de gjort ska bli julklappar till barnen. Men som ofta får en man äran av kvinnornas hårda jobb. Sen dess älskas och hyllas mannen över hela världen. Inte helt förvånande är det kvinnorna i publiken som skrattar mest igenkännande till många av kommentarerna. Träffsäkra skildringar av maktens män som raljerar över kvinnor men sen snabbt hyllar Katrins man Niklas när han oplanerat rycker in och hjälper tjejerna med slutspurten på uppdraget.
Sturewalls nyskrivna musik är trevlig och medryckande men tyvärr överröstar den då och då sången. Omflyttande av trälådorna, som är den scenografi som finns, blir bitvis störande och tar fokus från sången och dialogen.
Trevlig, varm, välsjungen, underhållande musikal i en akt med ett samhällskritiskt budskap om att äras den som äras bör – följ uppmaningen om att låta tomtemor dela ut julklapparna i år!
 

TITEL: Tomtemor är fru till Tomtefar
KATEGORI: Musikal
TID: 1 tim 20 min utan paus
PLATS: Aliasteatern
RECENSERAD AV: Annette Stolt
FOTO: Annika Zion
BILJETTBOKNING: Nordic.se