Mlimas Berättelse


Betyg:
pascen.se


 
Lynn Nottages pjäs om elefanten Mlima som dödas av tjuvjägare i Kenya för betarnas skull har Sverige premiär på Playhouse.
Ett draperi och en trälåda, tillsammans med ljussättningen förflyttar effektfullt handlingen i tid och rum när vi följer betarna till slutdestinationen. En väg som kantas av ett antal skrupellösa personer i smuggelkedjan. Tre skådespelare delar på rollerna som med snabba klädbyten byter karaktärer utan att publiken förvillas. Cyniska, obehagliga karaktärer som spelas med stor trovärdhet som ger rysningar och väcker avsky. Timothy Waliggo Kakeeto som Mlima lider man däremot med i hans dödskamp. Stark och berörande koreografi som går rakt in i hjärtat. Efter sin död bevakar Mlimas ande alla i smuggelkedjan som anar hans närvaro som en vindpust med vitt damm. Ett damm som sprider en stark stickande doft ut i salongen, men i övrigt är effektfullt.
Nottages pjäs belyser problemet med den pågående tjuvjakten på vilda djur på ett sätt som väcker känslor, engagerar och inte lämnar någon oberörd. En välspelad pjäs av en tvåfaldigt Pulitzerprisvinnare som ni absolut ska passa på och se.
 
TITEL: Mlimas Berättelse
KATEGORI: Teater
TID: 1 tim 20 min utan paus
PLATS: Playhouse Teater
RECENSERAD AV: Elizabeth Andersson
FOTO: Ola Gäverth
BILJETTBOKNING: Playhouseteater