Nina Söderquist släpper ny singel, Breathe

 

Nina Söderquist, Stockholm 2020. Fotograf Camilla Käller

 
Nina Söderquist samlar svenska rockeliten på nya rocklåten ”Breathe”!
 
Nina Söderquist släpper rocklåten ”Breathe”. Inspelad tillsammans med hennes rockkollegor, Mikkey Dee (Scorpions), Rasmus Ehrnborn (Soilwork), Mic Michaeli (Europe), Jona Tee (Heat), Tommy Johansson (Sabaton) med singelrelease onsdag den 24 juni 2020.
 
Låten tillägnas med omtanke till de äldre i Sverige och intäkterna för låten går till deras gemensamma insamlingsprojekt ”Hang In There” med hopp om att dela ut blommor till ålderdomshem runt om i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ett litet budskap med omsorg och kärlek till de äldre från svenska rockeliten.
 
– Vi rockers vill ju bidra, stötta de äldre runt om på äldreboenden som är i en svår tid och ge dem ett hopp med massvis av kärlek! Det tänkte vi försöka göra med att dela ut en blomma för att visa vår omtanke, allt för en lite ljusare tillvaro där många just nu är väldigt ensamma. Vi vill bidra med något positivt i pandemins spår på några äldreboenden och vi hoppas att kunna glädja och överraska dem alla, säger Nina Söderquist och Mikkey Dee.
 
På Scen ställde några frågor kring låten Breathe till Nina Söderquist:
 
1. Kan du berätta lite om hur Breathe blev till.
Vi skrev Breathe för rätt många år sedan då jag fortfarande jobbade i London o spelade musikal.
Sedan har den legat på vänt för rätt tillfälle.
Å nu dök tillfället upp.
Jag skrev texten till breathe rätt snabbt å relaterade till en dålig relation som vi väl alla har upplevt nån gång.
Nu har jag anpassat den till den märkliga tid vi lever i idag. den handlar mer om motgångar i livet å att inte ge upp när det ser som mörkast ut. Att uppmana till att vi kämpar på ”hang in there”.
Så har jag även flirtar lite med Mikkeys band Scorpions o deras ”Wind of change” i refrängen.
2. Vad betyder låten för dig.
BREATHE har alltid varit en favorit låt å nu när den släpps i kärlekens tecken för att göra någonting fint mot våra äldre så betyder den ännu mer. Jag ger från hjärtat och hoppas det belönas med många streams så vi kan ösa ur hur mkt blommor o godsaker till de ensamma äldre som lider extra mkt i dessa socialt distanserade tider.
3. Vad förväntar du dig av singelsläppet.
Jag hoppas BREATHE kommer spelas på många spotify listor, på Repeat dygnet om ?.
Ju mer pengar vi får in ju mer pengar går till de äldre. Så hoppas jag att media Sverige VÅGAR spela en rocklåt på bästa sändningstid.
Att man förstår att gammal som ung älskar rock o att det måste börja spelas mer.
4 vad är dina drömma, framtida album på gång?
Mina drömmar är att få fortsätta sjunga och underhålla tills den Dagen jag sluter mina ögon och lämnar detta liv. Min sång o min musik betyder allt och jag har verkligen känt en stor sorg i dessa Corona tider då jag inte får sjunga för min publik.
Jag hoppas att den musik jag släpper spelas och får ett eget liv. Känner mej rätt trött på att sjunga covers och vill ut och turnera med mina egna rocklåtar.
Jag har släppt en duett med Björn Skifs för några år sedan. En pop rock ballad som heter GOODBYE och är helt fantastisk om du frågar mej. nu släpper jag en låt med sveriges rockelit så det vore väl själva den om inte Svenska folket får höra och se mkt av mej framöver.
 
Pre-Save (Spotify) Klicka här…
 
Läs mer: https://www.ninasoderquist.com/
 
Singelrelease: Nina Söderquist feat. Mikkey Dee, Rasmus Ehrnborn, Jona Tee onsdag den 24 juni 2020.
 
 
Nina Söderquist på Spotify
 
NINA SÖDERQUIST AB
 
Text pressmeddelande: Rickard Werecki Promotion Company
Text frågor kursiv  1, 2, 3, 4: Camilla Käller
Foto Camilla Käller