Pappor på prov spelas på Krusenstiernska teatern

 

Thomas Petersson, Edward af Sillén, Sussie Eriksson, Ola Forssmed. Foto Mats Bäcker

 
De komiska genierna och publikfavoriterna Thomas Petersson, Ola Forssmed och Sussie Eriksson möts för första gången på samma scen i årets sommarfars ”Pappor på prov” på Krusenstiernska teatern i Kalmar 2020. Tillsammans med Andreas Nilsson, Anki Albertsson, Anna-Karin Palmgren, Tobias Persson, Martin Rydell, Peter Gröning och Hjalmar Freij är de verkligen en drömensemble, i denna hysteriskt glädjerika, fart- och twistfyllda fars ”Pappor på prov” av mästaren själv; Ray Cooney, regisserad av succéregissören Edward af Sillén!
 
– Förra sommaren var drömlik i Kalmar med ”Trassel”, så det kändes som ett lustfyllt och ärofyllt uppdrag att få återvända och försöka ge publiken en ny skrattfest. Den här gången blir det en twistfylld fars om ett väldigt oväntat faderskap som dyker upp i det mest opassande tillfället, och snart är lögnerna fler än man kan räkna. Extra kul att få sätta ihop en ny trio; Thomas, Ola och Sussie, tre människor jag är tokig i. Att skratta tillsammans i det vackra sommarvädret, finns det något härligare? Säger Edward af Sillén
 
Den 25 juni blir det sommarpremiär för ”Pappor på prov” på underbara Krusenstiernska teatern i sommarstaden Kalmar, biljetterna släpps måndagen den 9 december kl 10.00 via showtic.se eller krusenstiernskateatern.se
 
Handlingen: ”Pappor på Prov”: Doktor Ljung (Thomas Petersson) står inför sin livs viktigaste dag. Han ska hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, och hela hans karriär står på spel. På plats är naturligtvis också hans högsta chef och dessutom hans fru. Ingenting får gå fel!
 
Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria som han inte sett på evigheter. De hade en kort passionerad affär för 18 år sen och nu avslöjar hon en oväntad hemlighet: Hon blev gravid efter deras kärleksnatt och födde en son. Nu har sonen fyllt 18, blivit myndig, och fått händerna på informationen att han minsann HAR en pappa vid liv, och som tydligen jobbar som doktor på detta sjukhus. Nu är sonen på väg dit i en desperat jakt på sin pappa.
 
Medan doktor Ljung försöker hålla båda sin karriär och sitt äktenskap intakt, virar han in sig i ett nät av galna lögner som blir mer och mer komplicerade att hålla reda på.
 
Till sin hjälp tar han också in sin godtrogne, bäste vän; doktor Johansson (Ola Forssmed) som tvingas hjälpa till i det invecklade kaoset som även inkluderar en misstänksam polis, en livsfarlig översköterska, en showsugen doktorskollega och en senil gammal gubbe.
 
Farskarusellen snurrar snabbare och snabbare i denna twistfyllda fars av mästaren själv; Ray Cooney, som även skrev fjolårets succé ”Trassel”.
 

Thomas Petersson foto Rickard Werecki

 
”Thomas Petersson säger att han brukar vara med de år när inte Robert Gustafsson är där. Jag vill också arbeta med regissören Edward af Sillén.
 Det här ska bli jätteroligt då vi är en stor ensemble i år. Det känns också lite nytt. Annars är det en klassisk fars med förvecklingar och lögner att trassla sig ur så på så vis är det igenkännande. Det är också en speciell känsla att spela utomhus. Allt kan hända. Det här kommer att bli kul att få göra.  ”
 
I rollerna: Thomas Petersson, Ola Forssmed, Sussie Eriksson, Andreas Nilsson, Anki Albertsson, Anna-Karin Palmgren, Tobias Persson, Martin Rydell, Peter Gröning och Hjalmar Freij.
 
Regi och översättning: Edward af Sillén
 
Manus: Ray Cooney original titel:”It Runs In The Family”
 
Producent: Bosse Andersson, 2Entertain
 
Medproducent: Vicky von der Lancken, Vicky Nöjesproduktion

 

Text: Pressmeddelande Werecki Promotion Company
Text Fet kursiv: Camilla Käller, 
Foto överst: Mats Bäcker
Foto på Thomas Petersson: Rickard Werecki