Pressmeddelande Dröse&Norbergs nya familjemusikal Robin Hood

 

 

Efter publiksuccéerna Djungelboken, Äventyret Aladdin, Snövit the musical, Trollkarlen från OZ och Music of Motown kommer nu nästa stora produktion från Dröse & Norberg. Det har blivit dags för legenden Robin Hood att visa sig från en ny musikalisk sida.

Nu släpps de tre första artisterna

De tre första namnen som släpps är Idolvinnaren Martin Almgren, skådespelaren Joakim Nätterqvist känd från bl.a. succé-filmerna Arn och musikalartisten Patrik Martinsson med roller i bl.a. Jesus Christ Superstar, Miss Saigon m.fl.

Martin Almgren är given i sin roll som Brother Tuck

Med sin fantastiska röst har Martin även varit (och är) högaktuell i Aftonbladets viktklubb det senaste året. Han har gått från att vara lastbilschaufför i Lindesberg till idolvinnare och känd musiker. Nu tar han steget till musikalscenen i sin roll som Brother Tuck.

”Jag tycker att det skall bli fantastiskt kul att stå på musikal scenen. Jag gillar mest stå på scen i grupp och det gör man verkligen med en ensemble. De vänner och familjemedlemmar som jag har frågat vilken roll de tror jag skall ha har alla utan tvekan svarat Brother Tuck! Så jag tror att Robert Dröse har gjort ett bra val i sin casting” säger Martin med glimten i ögat.

Joakim Nätterqvist gör, som Little John, ännu en roll i historiens vingslag

Joakim blev känd för hela svenska folketdå han speladehuvudrollen i filmatiseringarna av Jan Guillos böcker om tempelriddaren Arn. Han har varit med i Beck, Maria Wern, Häxdansen, Sprängaren, Tsatsiki och många fler produktioner på TV och film. Även internationellt.

”Jag ser fram emot att åka på turné runt om i Sverige och möta publiken. Att spela Little John skall bli jätteroligt. Speciellt kul att se hur Robert Dröse kommer att tolka rollen. Självklart är det ett plus att få göra lite actionscener också” säger Joakim som är van att spela roller i historiska miljöer.

Patrik Martinsson som den excentriske Prins John

Patrik Martinsson är skådespelare, sångare och musikalartist. Martinsson har varit engagerad på bland annat Göta Lejon, Oscarsteatern, Chinateatern, Stockholms Stadsteater, Cirkus, MalmöOperan, GöteborgsOperan, Värmlandsoperan och Riksteatern. Vi har sett honom i bland annat Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Princess Of The Desert och många fler.

”Jag och Dröse&Norberg har försökt få till ett samarbete i flera år men det har aldrig klaffat med tid och andra engagemang. När Robin Hood och rollen som den excentrisk elake Prins John dök upp var det givet att gå på audition” säger Patrik som ser fram emot rep-starten i höst.

Nya personligheter och oväntade tolkningar i Dröse&Norbergs nya familjemusikal

I Robin Hood The musikal, med premiär 27 oktober 2019, får publiken följa med till 1200-talets Sherwoodskog och möta den fredlöse Robin Hood, munken Brother Tuck, den väldige Little John, vackra egensinniga Marion, elaka Sheriffen av Nottingham och flera andra.

”Man vet inte om Robin Hood verkligen existerade på riktigt men det finns flera indikationer på att historiens rötter bottnar i verkligheten. Som vanligt så försöker vi berätta historien på vårt eget sätt med egenproducerad fantastisk musik, säger producent Anna Norberg.

”Det skall bli fantastiskt roligt att få arbeta med en legend som Robin. Publiken kommer att känna igen många av karaktärerna men som alltid kommer det till några nya personligheter och oväntade tolkningar av den kända berättelsen. Jag älskar överraskningar och vill förmedla en mix av smittande humor, fängslande dramatik och medryckande rytmer” tillägger regissör Robert Dröse.

 

Text Pressmeddelande Dröse & Norberg
Foto Camilla Käller