Tävling Jeppe på bergetNu har pascen.se den stora äran att få tävla ut biljetter till sommarkomedin Jeppe på berget som spelas på Tjolöholms slott. En person vinner två biljetter till premiären den 11 juli 2019 kl 19. Ni kan se Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna. Allt ni behöver göra är att svara på tre frågor och motivera varför just Du vill vinna de två biljetterna.


 

 

Bonden Jeppe (Claes Malmberg) lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Jeppes fru Nille (Marianne Mörck) sköter gården och har tröttnat på svineriet. Därför låter hon både tungan och piskan vina över sin suput till karl. Baronen och byborna gör sitt för att spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel han sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll…

I Hans-P. Thøgersen och Svein Gundersens musikalkomedi, fritt efter Ludvig Holbergs pjäs Jeppe på berget, får vi följa den stackars Jeppe i ett återkommande satiriskt tema från denna tid, nämligen att människor lätt blir maktgalna om de får rikedom alltför fort. Att Jeppe i sitt tidigare liv kuvats hårt och länge behandlats illa av sin omgivning har dock en högst väsentlig del i berättelsens sensmoral.

Passa på att se sommarens stora musikalkomedi i den historiska miljön på Tjolöholms Slott! Alla platser under tak.

[Form id=”18″]

För mer inforamtion samt köpa biljetter, klicka här.