Sing Along official app

Svensk startup lanserar ny musikapp med världens största musikbolag
 

 
Karaoke-appar har funnits på marknaden i mer än tio år, men då enbart med kopierade musikbakgrunder av dålig kvalitet. När Stockholmsbaserade Looktatech AB nu släpper karaoke-appen Sing Along Official ges möjligheten att spela in videor och sjunga till originalmusik-bakgrunderna till några av världens största hitlåtar. App-användarna kan till och med spela in egna duetter med superstjärnor. Detta görs möjligt genom att Lookatech samarbetar med de allra största musikbolagen såväl som med fler än hundra mindre skivbolag runt om i världen.

 

Sing Along Official släpptes nyligen på App Store i en betaversion, samtidigt som utveckling pågår inför lansering i ytterligare länder. Du kan ladda ner appen här: https://apps.apple.com/app/id1260462498
 
Nyckelpersoner i teamet som arbetar på Lookatech AB är grundaren Tobias Larsson, produktchef, som har en mångårig bakgrund som entreprenör inom design och motion media med klienter som MTV, Adidas, TV4, Ericsson, SEB, SCA och Microsoft. Raj Singh, vd och medgrundare, rutinerad tech-entreprenör med erfarenhet från food tech, e-commerce, telecom och management consulting. Peo Thyrén, Head of Music Industry Relations, som under många år haft stora framgångar i musikbranschen, först som artist i Noice och Sha-Boom, och därefter som låtskrivare. Peo har även arbetat med PR, försäljning och marknadsföring på t.ex. MTG, STIM och 2Entertain.
 

foto Rickard Lijero Eriksson

 
– Unga konsumenter förhåller sig till musik på ett helt annat sätt än vad min generation gör. De nöjer sig inte med att passivt luta sig tillbaka och åtnjuta musiken, de vill själva vara delaktiga och engagera sig tillsammans med sina favoritartister och deras produktioner, säger Tobias Larsson, produktchef och grundare.
 
– Det som Spotify gjorde för musikbranschen, genom att erbjuda ett lagligt alternativ till illegala nedladdningssajter, det gör vi nu inom området för co-creation och karaoke. Nu erbjuder vi för första gången ett lagligt och användarvänligt sätt att göra det. Här får alla berörda parter – artister, låtskrivare, musikförlag och skivbolag den ersättning som de har rätt till, säger Raj Singh, vd och grundare.
 
– Jag är stolt över att få vara med och föra ut de unika möjligheter som Sing Along-appen erbjuder. Under alla mina år i musikbranschen och närliggande branscher är detta det största jag har varit involverad i – inte minst för att vi har fått med oss de internationella musikbolagsjättarna och artister som är superstjärnor i projektet, säger Peo Thyrén.

 

Text Pressmeddelande
Foto bild 1 Pressbild. Bild 2 Rickard Liljero Eriksson