The Mamas Intervju

 


 
The Mamas sätter upp en krogshow på Hamburger Börs den  27 januari 2022. Biljetterna släpps den 4 november 2021 på Showtic. På Scen fick en mycket trevlig pratstund med dem på legendariska Hamburger Börs i Stockholm.
 
Kan ni berätta vad musik betyder för er.
Det är kärlek, liv och en helande kraft. Det är universellt, något som för oss samman. Det bygger broar mellan olika etniciteter.
Musik för oss har alltid varit ett kall. Det både ger och man kan sprida så mycket med musik.
Det är en fristad.
Det är så mycket känslor. Det är som terapi.
Det ger utlopp. På något sätt har det varit ensidigt nu under pandemin. Visst vi får meddelanden från våra fans eller att de taggar oss när de dansar till vår musik, men det här att få stå på scen och ha publik. Det är kärlek i realtid. Vår lilla bubbla under vår 1,5 timmar, vår fristad, där man kan glömma allt som är där ute. Vi är inte riktigt ute ur det mörka ännu. Det börjar ljusna. Men det är fortfarande ganska tungt. Det är ganska många ute i världen så vi vill glömma allt som är där ute när vi kommer in här på Hambuerger Börs.
 
Vad betyder Hamburger Börs för er?
Legendariskt! Jag får gåshud när jag tänker på vilka legendarer som har uppträtt här, gått i samma korridorer, använt samma omklädningsrum som vi får anda. Det är otroligt att få ha det på sitt CV. Man blir både ödmjuk och helt uppspelt på samma gång. Vi känner oss väldigt ödmjuka för att både vårt team och Hamburger Börs tror att vi är på samma nivå. Det kommer vi att visa för folk.
 
Vad lyssnar ni på för musik nu privat?
Vi har en bred musiksmak så vi lyssnar på väldigt många olika genrer. Det beror på humöret. vi lyssnar på jazz vi gillar även R’n’B, soul och modern musik så allt möjligt.
Sedan har vi varit tvungna att välja ut musik för detta och få inspiration till skrivandet så vi har försökt att lyssna på motsatsen till vad vi gör som kan inspirera i framtiden. Det är som om man har varit i en parfymaffär länge och man känner att man behöver ta en paus. Man behöver byta ibland. Det finns inga dåliga genrer. Det kan finnas ifrågasatta artister men genrer utvecklas.
Vi är mycket för sing-songwriter. Vi gillar musik som är berättande, t ex country. När man lyssnar på någon och man känner att de menar det. Det är vad vi lyssnar på mest.
 
Ni kommer att sjunga andra artisters musik. Kommer vi få höra ert eget också?
Absolut. Är man på en The Mamas-show så ska man få The Mamas-hits.
 
Mellansnacket, kommer det handla om er eller eran musik?
Det är samma.
Det är grunden till showen men jag tror inte att vi bara kan låsa in oss på det. Vi är större än så men vi kan inte avslöja allt.
Det vi kan säga är att vi är ganska filterlösa. Även fast det finns ett manus så går vi utanför det.
 
Var det ni som sökte upp Edward Af Sillén?
Vi har alltid velat jobba med honom.
Vi älskar honom, det är den roligaste människan vi har träffat. Han är underbar. Han jobbar ihop med Daniel Rehn. Det är fantastisk att vi får ha dem i vårMet team.
Han har varit i periferin hela tiden. Han kommenterade ESC i Tel Aviv och regisserade Let’s Dance som var det första vi gjorde efter Melodifestivalen. Vi har alltid haft respekt för honom och roats av hans Instagram med slapsticks samtidigt som han har skrivit djupt och berörande.
Att ha det känts som att det är en person som är bra på att ta fram kärnan ur oss person. Det kommer fortfarande vara vi men han kommer hjälpa oss att fram det bästa av oss.
 
Vem bestämmer vilka sånger som ska framförs?
Det är vi som bestämmer ihop med musikaliska ledare Joakim Holgersson och regissören Zain Odelstål. Det är ett lagsamarbete. Vi kan inte bara vara själviska och var i vår bubbla. Då kan vi lika bra sjunga karaoke. Det här ska vara en kväll för och med publiken även om vi kommer att framföra det vi också älskar såklart. Vi kommer att bjuda på en massa hits, oavsett om de är skrivna av oss eller sjungna av oss så kommer det vara The Mama-style.
 
När ni uppträder ihop, vem bestämmer vem som ska ta lead? Bestämmer ni ihop eller är det någon av er som är ledaren?
Nej, vi är alla ledaren. Vi känner varandras styrkor så vi är ganska bra på att veta vem som är bra på att sjunga vad. Det är kollektivt. Vi pratar och vi kan även byta. Ibland under duetter så byter vi vilka som sjunger. Det beror på vilka låtar det är.
Vi har gjort detta så länge även innan vi blev en grupp, när vi var soloartister. Vi har också varit körsångare bakom andra artister så vi är vana vida att kunna ändra på oss beroende på vilken sång som det gäller. Vi vill inte bara visa oss utan även visa på hur vi han ta låten till nästa nivå framfört på det bästa sättet som det går.
 
Vad kan publiken förvänta sig av er?
Fest! Explosioner. Överraskningar. En bra tid när du kan glömma all oro. Ha roligt.
 
Vilken fråga har ni inte fått av en journalist men vill ha och varför?
Loulou LaMotte: Jag tror att jag bara hade velat ha personliga frågor. Alla vet att jag sjunger så det vore trevligt att få frågor som inte har med sången att göra. Har jag någon annan talang?
Vad gör du när du inte sjunger? Har du någon dold talang?
Jag kan exempelvis gå ner i spagat. Det är en bar talang. Jag förstår inte varför för jag gör inget för att göra mig flexibel. Jag har flera hobbys: jag älskar växter, jag älskar att vara ute naturen, jag älskar djur och jag plockar svamp.
Vad hade du gjort om du inte hade blivit sångerska?
Då skulle jag ha blivit frisör. Det vara frissor eller sångerska jag ville bli när jag var liten. Men jag tror dock att jag hade jobbat som kock.
Vad har du för paradrätt?
Gumbo. Jag lagar så mycket mat, jag är galen i mat.
Dinah Yonas Manna: Varför har vi inte fått presentera Melodifestivalen ännu? Varför har inte SVT och som arrangerar Melodifestivalen kommit till oss, vi med våra lustighet och fånigheter skulle absolut passa att få presentera Melodifestivalen.
Ashley (Ash) Haynes: Är du singel och är du redo att mingla?
Jag är singel och så redo att träffa någon! (Skratt)
 
Är det en dröm ni har att få representera Melodifestivalen?
Ja.
Hur skulle det se ut när ni gör det?
Lite som våran show tror vi. Det skulle vara underbart. Vi skulle lära oss att dansa. Vi skulle underhålla tittarna skulle få hela paketet med sång dans och ett bra manus.
Alla de här överdådiga mellanakterna det skulle se ut som en lätt mediumsize Super Bowl variant. Lite så kommer det att se ut på Hamburger Börs också. Vi kommer att ge 300 procent varje kväll.
 
Är det rösterna som ni vill visa eller är det en mer personlig sida?
Personligt ja. Det är våra favoriter som vi sjunger. Ni kommer få se ännu mer karaktär och ett tillfälle att lära känna oss. Vi kommer bjuda på musik som vi inte gjort tidigare, olika genrers. Ni kommer få se hela spektrumet av oss. På det sättet så kommer det att bli personligt.
 
För att köpa biljetter klicka här:
The Mamas show ”MOVE to the Rhythm”, har premiär på Hamburger Börs i Stockholm den 27 januari 2022. Biljetterna släpps den 4 november 2021.
 
Regi och koreografi av Zain Odelstål.
Manus och text Daniel Rehn i samarbete med Edward af Sillén.
Scenografi av Palle Palmé.
Exekutiv producent är Mikael Gordon-Solfors.
 
Intervju av Camilla Käller
Text: Patrik Laijronsdotter
Foto pressbild: Ricky Tillblad
Foto i trappan: Camilla Käller
 

PR Bindefeldt AB
Showen är i samarbete med: 2Entertain, All Things Live, Villman Production & FEM