Djungelboken The Musical

Betyg:

 

Djungelboken är en nyskriven musikal för hela människofamiljen, regisserad och producerad av radarparet Dröse och Norberg. Liksom i deras tidigare produktioner är det påkostat, välproducerat och många kända ansikten i ensemblen.
Första akten känns obefogat lång med onödigt trams och fånerier som varken jag eller barnen skrattar åt. Jag önskar att energin lagts på manuset istället för på supertrimmad danskoreografi. Andra akten är dock ett rejält lyft med mindre larv, bättre publikinteraktion och en rejäl vitamininjektion i form av en charmigt dansant Mendez.
Jakob Stadell visar med både pondus och sångröst att han är en av Sveriges främsta musikalartister. Hans Shere Khan påminner på flera sätt om Lejonkungens Scar. Han river dessutom av det bästa och ösigaste sångnumret som avslutar den första akten.
En ytterligare eloge till skådespelarna som gör björnungarna. Både med energi och akrobatik övertygar de om att de verkligen ÄR björnar och inte bara skådespelare i en björnkostym.
Rockkonsertgigantiska tv-skärmar, fantasifulla sminkningar och spektakulära djurkostymer gör förställningen sevärd, men långtifrån njutbar.

 

TITEL: Djungelboken – The Musical
KATEGORI: Musikal, familj, barn, 
TID: 2 tim 20 min inkl 25 min paus
PLATS: Waterfront i Stockholm, sedan turné i Sverige
RECENSERAD AV: John Haque
FOTO: Camilla Käller
BILJETTBOKNING: Dröse & Norberg